UTHM Institutional Repository

Kesesuaian penggunaan modul pembelajaran kendiri (mpk) bertajuk promosi jualan bagi mata pelajaran pengurusan promosi (p3704) di kalangan pelajar semester tiga diploma pemasaran.

Muhamad, Norazlinun (2003) Kesesuaian penggunaan modul pembelajaran kendiri (mpk) bertajuk promosi jualan bagi mata pelajaran pengurusan promosi (p3704) di kalangan pelajar semester tiga diploma pemasaran. Masters thesis, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia.

[img]
Preview
Text (Full Text)
24_Pages_from_KESESUAIAN_PENGGUNAAN_MODUL_PEMBELAJARAN_KENDIRI_(MPK)_BERTAJUK_PROMOSI_JUALAN_BAGI_.pdf

Download (1MB)
[img] Text
KESESUAIAN PENGGUNAAN MODUL PEMBELAJARAN KENDIRI (MPK) BERTAJUK PROMOSI JUALAN BAGI MATAPELAJARAN full.pdf

Download (3MB)

Abstract

Kajian ini menggunakan Modul Pembeiajaran Kendiri sebagai bahan ujian terhadap gaya pembeiajaran. Tujuan kajian ini dibuat adalah untuk mengkaji kesesuaian penggunaan modul bagi mata pelajaran Pengurusan Promosi(P3704) untuk tajuk Promosi Jualan. Selain itu kajian ini juga ingin melihat samada modul ini dapat diterima dikalangan pelajar dan boleh dilaksanakan di politeknik . Kajian telah dijalankan ke atas para pelajar Diploma Pemasaran di Politeknik Kota Bharu. Respondan adalah terdiri daripada 43 orang pelajar semester tiga yang sedang mengambil mata pelajaran Pengurusan Promosi pada sesi 2003/04. Kajian ini melaporkan hasil kajian yang telah diperolehi melalui borang soal selidik yang telah diedarkan. Maklum balas yang diperolehi melalui soal selidik ini telah dianalisis menggunakan perisian SPSS versi 10.0 untuk mencari skor min dan peratus maklumbalas respondan . Dapatan kajian menunjukkan tahap penerimaan pelajar adalah tinggi serta kesesuaian isi kandungan MPK yang dibina adalah sesuai. Pelajar juga mencadangkan agar modul ini dilaksanakan di politeknik pada masa akan datang. Beberapa cadangan dikemukakan diakhir bab bagi meningkatkan lagi kualiti penghasilan MPK sebagai bahan pengajaran pembeiajaran.

Item Type: Thesis (Masters)
Uncontrolled Keywords: Individualized instruction
Subjects: L Education > LB Theory and practice of education
Divisions: Faculty of Technical and Vocational Education > Department of Professional Education
Depositing User: Khairunnisa Ahmad
Date Deposited: 02 Feb 2011 06:37
Last Modified: 11 Nov 2019 01:11
URI: http://eprints.uthm.edu.my/id/eprint/632
Statistic Details: View Download Statistic

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year