UTHM Institutional Repository

Motivasi kerja di kalangan pensyarah-pensyarah di Fakulti Teknologi Kejuruteraan, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO)

Puteh @ Arif, Nazura (2001) Motivasi kerja di kalangan pensyarah-pensyarah di Fakulti Teknologi Kejuruteraan, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO). Masters thesis, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn.

[img]
Preview
Text
24_Pages_from_MOTIVASI_KERJA_DI_KALANGAN_PENSYARAH-PENSYARAH_DI_FAKULTI_TEKNOLOGI_KEJURUTERAAN_KOL.pdf

Download (1MB)
[img] Text (Full Text)
MOTIVASI KERJA DI KALANGAN PENSYARAH-PENSYARAH DI FAKULTI TEKNOLOGI KEJURUTERAAN KOLEJ UNIVERSITI full.pdf

Download (3MB)

Abstract

Kajian kes ini bertujuan untuk mengkaji faktor-faktor yang mempengaruhi motivasi kerja para pensyarah di Fakulti Teknologi Kejuruteraan Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn (KUiTTHO). Beberapa faktor telah dipertimbangkan iaitu faktor gaji, situasi kerja, bebanan kerja serta rakan sekerja untuk mengetahui sama ada motivasi kerja pensyarah dipengaruhi oleh faktor-faktor tersebut. Seramai 55 orang responden daripada 63 orang sampel telah terlibat di dalam pengumpulan maklumat Kaedah kajian adalah berbentuk deskriptif dengan menggunakan borang soal selidik yang mengandungi 34 soalan mengikut dimensi-dimensi yang telah ditetapkan. Hasil dapatan menunjukkan bahawa daripada empat faktor yang digariskan, tiga faktor adalah mempengaruhi motivasi para pensyarah. laitu faktor gaji, situasi kerja dan bebanan kerja.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: L Education > LB Theory and practice of education > LB2300 Higher education
Depositing User: Nurul Elmy Mohd. Yusof
Date Deposited: 04 Apr 2011 03:00
Last Modified: 23 Oct 2019 06:49
URI: http://eprints.uthm.edu.my/id/eprint/726
Statistic Details: View Download Statistic

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year