UTHM Institutional Repository

Penghasilan manual prosedur kerja amali perpaipan, Jabatan Pendidikan Teknik & Vokasional, Fakulti Teknologi Kejuruteraan, KUiTTHO

Zulkifli, Hasliza (2004) Penghasilan manual prosedur kerja amali perpaipan, Jabatan Pendidikan Teknik & Vokasional, Fakulti Teknologi Kejuruteraan, KUiTTHO. Masters thesis, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn.

[img] Text
24_Pages_from_PENGHASILAN_MANUAL_PROSEDUR_KERJA_AMALI_PERPAIPAN_,_JABATAN_PENDIDIKAN_TEKNIK_&_VOKA.pdf

Download (783kB)
[img] Text (Full Text)
PENGHASILAN MANUAL PROSEDUR KERJA AMALI PERPAIPAN , JABATAN PENDIDIKAN TEKNIK & VOKASIONAL, FAKULT full.pdf
Restricted to Registered users only

Download (18MB) | Request a copy

Abstract

Kajian ini bertajuk "Penghasilan Manual Prosedur Kerja Amali Perpaipan, Jabatan Pendidikan Teknik & Vokasional, Fakulti Teknologi Kejuruteraan, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn". Sehubungan dengan kekurangan dari segi penyediaan prosedur at au langkah kerja di dalam manual kerja amali yang sedia ada, kajian ini dijalankan bertujuan untuk menghasilkan manual yang lebih lengkap dengan menggunakan pendekatan grafik. Penghasilan manual ini adalah berkonsepkan mesra pengguna. Untuk mengetahui kebolehgunaan Manual Prosedur Kerja Amali (MPKA) yang dihasilkan dan untuk menjawab persoalan kajian yang dibina, pengkaji memilih seramai 30 orang responden yang terdiri daripada pelajar tahun 2 Ijazah Sarjana Muda (Pendidikan Teknik dan Vokasional) yang sedang menjalani kerja amaIi di Makmal Tenologi Perpaipan untuk mata pelajaran BTT 2824: ElektifTeknologi Kemahiran (Awam). Kaedah kajian yang digunakan adalah kaedah tinjauan berbentuk kuantitatif dengan menggunakan instrumen soal selidik. Hasil daripada kajian ini temyata manual yang dihasilkan adalah berkonsepkan mesra pengguna dan ia boleh dijadikan panduan kepada pelajar yang menjalani kerja am ali di Makmal Teknologi Perpaipan.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: T Technology > TJ Mechanical engineering and machinery
Depositing User: Norfauzan Md Sarwin
Date Deposited: 04 Apr 2011 01:05
Last Modified: 22 Dec 2019 06:38
URI: http://eprints.uthm.edu.my/id/eprint/747
Statistic Details: View Download Statistic

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year