UTHM Institutional Repository

Kajian kemahiran pelajar sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional semester 3 KUiTTHO membangunkan courseware pendidikan dari segi teknologi dan teori pedagogi.

Ismail, Norhayati (2002) Kajian kemahiran pelajar sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional semester 3 KUiTTHO membangunkan courseware pendidikan dari segi teknologi dan teori pedagogi. Masters thesis, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn.

[img] Text
24_Pages_from_KAJIAN_KEMAHIRAN_PELAJAR_SARJANA_PENDIDIKAN_TEKNIK_DAN_VOKASIONAL_SEMESTER_3_KUITTHO.pdf

Download (1MB)
[img] Text (Full Text)
KAJIAN KEMAHIRAN PELAJAR SARJANA PENDIDIKAN TEKNIK DAN VOKASIONAL SEMESTER 3 KUITTHO MAMBANGUNKAN full.pdf

Download (3MB)

Abstract

Projek ini adalah untuk mengkaji kemahiran pelajar sarjana Pendidikan Teknik Dan Vokasional semester 3 KUiTTHO membangunkan courseware pendidikan dari segi teknologi dan teori pedagogi. Sampel kajian terdiri daripada 49 orang pelajar semester tiga kursus sarjana Pendidikan Teknik dan Vokasional Kolej Universiti Teknologi Tun Hussein Onn sesi 2000/2001. Perolehan data adalah melalui temubual, pemerhatian dan borang soal selidik yang telah diedarkan kepada pelajar-pelajar tersebut. Pengkaji memberi tumpuan kepada persoalan kajian yang melihat kepada empat aspek iaitu, jenis-jenis pekakasan dan perisian pembangunan courseware, kemahiran pengendalian perkakasan dan perisian pembangunan courseware, aplikasi pedagogi dalam courseware dan proses pembangunan courseware. Dapatan kajian menunjukkan terdapat keperluan meningkatkan pendedahan dan kemahiran pembangunan courseware pelajar sarjana dari segi teknologi dan pedagogi.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: L Education > LB Theory and practice of education > LB1024 Teaching (Principles and practice)
Depositing User: Normajihan Abd. Rahman
Date Deposited: 05 May 2011 00:12
Last Modified: 06 Nov 2019 00:51
URI: http://eprints.uthm.edu.my/id/eprint/923
Statistic Details: View Download Statistic

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year