UTHM Institutional Repository

Membina dan menilai kesesuaian modul pembelajaran kendiri untuk pelajar Diploma Pengajian Perniagaan semester 6 di Politeknik Ungku Omar bagi matapelajaran prinsip dan amalan insurans.

Ismail, Mahanom (2003) Membina dan menilai kesesuaian modul pembelajaran kendiri untuk pelajar Diploma Pengajian Perniagaan semester 6 di Politeknik Ungku Omar bagi matapelajaran prinsip dan amalan insurans. Masters thesis, Kolej Universiti Teknologi Tun Hussien Onn.

[img] Text
24_Pages_from_MEMBINA_DAN_MENILAI_KESESUAIAN_MODUL_PEMBELAJARAN_KENDIRI_UNTUK_PELAJAR_DIPLOMA_PENG.pdf

Download (850kB)
[img] Text (Full Text)
MEMBINA DAN MENILAI KESESUAIAN MODUL PEMBELAJARAN KENDIRI UNTUK PELAJAR DIPLOMA PENGAJIAN PERNIAGA full.pdf

Download (3MB)

Abstract

Modul Pembelajaran Kendiri (MPK) merupakan Sahl kaedah pembelajaran yang mengambilkira perbezaan individu. Penggunaan MPK sebagai bahan pengajaran dan pembelajaran membolehkan pelajar meneruskan proses pembelajaran mengikut kebolehan dan kadar kendiri. Kajian ini dibuat bertujuan untuk membina dan menilai kesesuaian MPK bagi mata pelajaran Prinsip dan Amalan Insurans untuk pelajar Diploma Pengajian Perniagaan semester 6 di Politeknik Ungku Omar. MPK dibina berdasarkan Model Teras Cabang dan dihasilkan dalam bentuk cekara padat dengan menggunakan perisian Microsoft Power Point. Kesesuaian MPK ini dinilai dari aspek isi kandungan, isi pelajaran, aktiviti pembelajaran, motivasi dan gaya persembahan. Dua orang pensyarah dan 60 orang pelajar telah dijadikan responden bagi menjawab soal selidik yang diedarkan. Statistical Package For Social Science (SPSS) digunakan untuk mencari min dan peratusan dalam menganalisis data. Hasil dapatan kajian menunjukkan MPK yang dibina sesuai tmhIk pelajar sasaran.

Item Type: Thesis (Masters)
Subjects: L Education > LB Theory and practice of education > LB1024 Teaching (Principles and practice)
Depositing User: Normajihan Abd. Rahman
Date Deposited: 20 Apr 2011 07:45
Last Modified: 06 Nov 2019 02:07
URI: http://eprints.uthm.edu.my/id/eprint/970
Statistic Details: View Download Statistic

Actions (login required)

View Item View Item

Downloads

Downloads per month over past year